«Πεντοχίλιαρα» σε συνεργάτες (με αποδείξεις που δεν πάνε επίτροπο) στην Οικονομική επιτροπή δήμου Φυλής



δημαρχείο Φυλής, Άνω Λιόσια, δήμος Φυλής

Πετσετάκια» έγιναν  τα… πεντοχίλιαρα που μοίρασε η διοίκηση του δήμου Φυλής στην Οικονομική Επιτροπή, με αποδείξεις δαπάνης που δεν ελέγχονται από την επίτροπο. Η αιτιολογία ήταν «αμοιβή συνεργατών με έκδοση τίτλου κτήσης για υποστηρικτικές υπηρεσίες  στο δήμο Φυλής» ενώ στην οικονομική επιτροπή δε διατέθηκαν περαιτέρω στοιχεία σχετικά με το τι αφορούν αυτές οι δαπάνες, ποιες υπηρεσίες προσέφεραν οι συγκεκριμένοι συνεργάτες και σε ποιο τομέα χρειάστηκαν αυτές οι υπηρεσίες.

Ποσό 45.000 ευρώ με τίτλους κτήσης (αποδείξεις δαπάνης) που αφορά σε αμοιβές εξωτερικών συνεργατών και κυμαίνεται από 700 έως 5.000 ευρώ κλήθηκε να εγκρίνει η Οικονομική επιτροπή. Όλες οι δαπάνες αφορούν παραστατικά του 2016, ωστόσο κανένα από αυτά δεν κατατέθηκε προκειμένου να δουν τα μέλη της επιτροπής σε τι αφορούν.  Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός της έλλειψης ιδιότητας δίπλα στα ονόματα ενώ σε κάποια δεν υπάρχει καν πατρώνυμο.

Σημειώνεται, ότι με βάση τη νομοθεσία, οι τίτλοι κτήσης εκδίδονται για λήψη υπηρεσιών από πρόσωπα που δεν έχουν υποχρέωση έκδοσης τιμολογίου και είναι περιστασιακά απασχολούμενοι. Επιπλέον, δεν μπορεί να έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος για άλλη αιτία και να αμείβονται με τίτλο κτήσης από άλλη.

Τα ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει η διοίκηση του δήμου Φυλής, είναι πολλά. Όπως:

Ποια επαγγελματική δραστηριότητα ασκούν οι συγκεκριμένοι συνεργάτες;

Τι υπηρεσίες προσέφεραν, τις οποίες δε μπορούσαν να καλύψουν οι υπάλληλοι του δήμου;

Για ποιο σκοπό θα εισπράξουν τα χρήματα;

Για ποιο λόγο εκδόθηκαν αποδείξεις δαπάνης (τίτλοι κτήσης);

Είναι τυχαίο που εκδόθηκαν χρηματικά ποσά μέχρι 5.000, τα οποία δεν πάνε επίτροπο για έλεγχο;

Δείτε χαρακτηριστικά παρακάτω μέρος εσωτερικής αλληλογραφίας υπηρεσιών του δήμου Φυλής, η οποία αναφέρεται στο ποσό των 5000 ευρώ «για να μην πάει επίτροπο…»

eggrafo_dimos_titlos_ktisis1


isigisi-1ou-the-1

isigisi-1ou-the-2

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου