Ορα@σμός χωρίς ούτε ένα άγγιγμα: Ερ@τική ύπνωση και διέγερση με έλεγχο του μυαλού [vid]Συνήθως, ο οργασμός είναι η αντίδραση του ορ@ανισμού στην σωματική ευχαρίστηση που νιώθουμε, είτε από τον/την σύντροφό μας, είτε και μέσω της αυτοϊκανοποίησης (α@νανισμός).


Αλλά, έχετε αναρωτηθεί αν είναι εφικτό να επιτύχουμε ο@σμό... κατά παραγγελία, χωρίς κανένα ουσιαστικά ερ@τικό άγγιγμα; Οι ειδικοί στην ερ@τική ύπνωση απαντούν “ναι”...

Ορ@ασμός και ερ@τική ύπνωση
Το άτομο που είναι σε κανονική ύπνωση έχει ακόμα τις αισθήσεις του, αλλά χάνει τη δύναμη να αναλάβει εθελοντική δράση και ανταποκρίνεται πολύ έντονα στις... πρότασει ή/και παροτρύνσεις του υπνωτιστή. Αντίθετα, η ερ@τική ύπνωση λειτουργεί σαν “καθοδηγούμενος διαλογισμός” που προκαλεί σε@ουαλική διέγερση χωρίς κανένα απολύτως άγγιγμα. Αν και είναι μια προκαλούμενη κατάσταση, το άτομο παραμένει υπό έλεγχο.
Η σύνδεση νου και σώματος
Ο εγκέφαλος παίζει καίριο ρόλο στην σε@ουαλική διέγερση. “Ζητάει” να λαμβάνει σχετικά μηνύματα, ή σήματα για να μπορέσει να φέρει το σώμα σε κατάσταση ορ@ασμού. Είναι το μέρος όπου βιώνουμε κάθε ευχαρίστηση ή/και πόνο (συναισθήματα που πολλές φορές... μπλέκονται). Αν και αισθάνεστε ότι η ευχαρίστηση ή ο πόνος επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος, είναι ο εγκέφαλος που κάνει αυτό το συναίσθημα εφικτό. Με άλλα λόγια, το εκάστοτε μέρος του σώματος απλά “μεταφέρει” την διέγερση του εγκεφάλου.
“Μπορεί να είναι αδύνατο να αλλάξετε τον τρόπο που ο εγκέφαλός σας ανταποκρίνεται στα μηνύματα που του δίνετε, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τα μηνύματα που του δίνετε εξαρχής. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να συντονίσετε σκέψεις και πράξεις”, λέει η ειδική σε@ολόγος Jacqui Olliver.
Ο εγκέφαλος λειτουργεί ως ένα “κέντρο ευχαρίστησης” για να μας “ενημερώνει” ως προς το τι μας είναι ευχάριστο και τι όχι. Για τους άνδρες και τις γυναίκες, υπάρχουν τέσσερις τύποι νεύρων που είναι υπεύθυνα για την αποστολή πληροφοριών στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού:
  • Το υπογάστριο νεύρο, το οποίο μεταδίδει σήματα από τη μήτρα και τον τράχηλο της μήτρας στις γυναίκες, και από τον προστάτη στους άνδρες
  • Το πυελικό νεύρο, το οποίο μεταδίδει σήματα από τον κόλπου και τον τράχηλο στις γυναίκες και από το ορθό και στα δύο φύλα
  • Το γεννητικό νεύρο, το οποίο μεταδίδει πληροφορίες από την κλει@ορίδα στις γυναίκες και από το όσχεο και το π@ος στους άνδρες
  • Το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο μεταδίδει πληροφορίες από τον τράχηλο, τη, μήτρα και τον κόλπο μόνο στις γυναίκες.
Ωραία όλα αυτά, αλλά αν η ευχαρίστηση μεταδίδεται μέσω των νεύρων δια της επαφής/αγγίγματος, τότε πώς μπορεί ο εγκέφαλος να διεγερθεί σε@ουαλικά χωρίς καμία φυσική επαφή;
οργασμός
Ορ@ασμός... κατά παραγγελία
Ένας ορ@ασμός μπορεί να επιτευχθεί “κατ' εντολή” μέσω του διαλογισμού, είτε αυτό γίνεται προφορικά, είτε μέσω της μουσικής.
Μια άλλη σε@ολόγος, η Stefani Love, υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί με την απλή ακρόαση ενός κομματιού μέσω ακουστικών και ενώ το άτομο δίνεί όλη την προσοχή του στην αναπνοή, τις αισθήσεις και τα συναισθήματα, καθώς ακούει την μουσική. Η όλη εμπειρία μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση σε@ουαλικής διέγερσης.
Σύμφωνα με τον Jerry Storey, επαγγελματία ερ@τικό υπνωτιστή, υπάρχουν δύο τύποι ορ@ασμού “κατ' εντολή”:
  • Ο άμεσος ορ@ασμός, γνωστός ως “κορύφωση” ή “ξηρός ορ@ασμός”
  • Ο “αληθινός ορ@ασμός”
Ξηρός ορ@ασμός
“Οι μύες του σώματος που κανονικά βιώνουν συσπάσεις, πρόκειται να αντιδράσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (όπως θα έκαναν κατά τη διάρκεια ενός φυσικού ή κανονικό ορ@ασμό) αφότου διεγερθούν με εγκεφαλική εντολή και μόνο”, λέει ο Storey. Τα νεύρα βιώνουν την ίδια ευχάριστη αίσθηση, αν και τα σήματα ευχαρίστησης θα έρχονται απευθείας από τον εγκέφαλο και όχι τόσο πολύ από τα αισθητήρια νεύρα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
Αληθινός ορ@ασμός
Εν τω μεταξύ, ο “αληθινός ορ@ασμός” επιτυγχάνεται με τη χρήση δύο ή περισσοτέρων λέξεων, φράσεων, ή ανεπαίσθητων αγγιγμάτων, τα οποία λειτουργούν ως “διακόπτες διέγερσης”. Για παράδειγμα, ο Storey υποστηρίζει ότι πει μια τέτοια λέξη-κλειδί σε ένα άτομο που τελεί υπό ερ@τική ύπνωση και αυτή η εντολή να προκαλέσει ερ@τική διέγερση. Επίσης, ο ίδιος λέει ότι αν χρησιμοποιήσει την μία λέξη μετά την άλλη, σε μια σειρά από “διακόπτες διέγερσης”, μπορεί να προκαλέσει ερ@τική διέγερση, λίπανση και να θέσει το σώμα του εν υπνώσει ατόμου σε αναμονή ορ@ασμού. Στο τέλος, μπορεί να με ένα απλό άγγιγμα στο χέρι (που θα είναι ένας ακόμα... διακόπτης) να στείλει... κύματα ορ@ασμού σε όλο το σώμα του ατόμου!
οργασμός
Ορ@ασμός... κατά παραγγελία: Είναι ασφαλής;
Η ικανότητα του εγκεφάλου να βιώνει ορ@ασμό κατ' εντολή μας επιτρέπει να έχουμε μια καλύτερη κατανόηση του πώς το μυαλό και το σώμα συνεργάζονται για να μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε τις αισθήσεις. Αν κάποιος εκπαιδευτεί στο να ελέγχει αυτή την ικανότητα, μπορεί, σύμφωνα με την Stefani Love, να βελτιώσει την σε@ουαλική του απόδοση, επειδή θα έχει μεγαλύτερο έλεγχο του πότε και πώς φτάνει σε ορ@ασμό.
Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εκσπερματώσουν πολύ γρήγορα, πριν από την σε@ουαλική κορύφωση της συντρόφου τους. Οι άνδρες που έχουν διαγνωστεί με πρόωρη εκσ@ερμάτιση (ορίζεται ως εκσ@ερμάτιση σε λιγότερο από δύο λεπτά), αλλά και υγιείς άνδρες παραδέχτηκαν ότι είτε η έλλειψη ελέγχου, είτε η υπερευαισθησία (ορίζεται βς η υπερβολική διέγερση) ήταν η αιτία σε κάθε (ή σε κάποια) πρόωρη εκσ@ερμάτιση. Άλλοι άνδρες αποδίδουν το πρόβλημα αυτό σε δυσλειτουργία με την σύντροφό τους, στο άγχος, ή σε άλλα θέματα υγείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου