Δεν φαντάζεσαι πόσο κακό κάνει το να κρατιέσαι ενώ θέλεις να πας τουαλέτα!



Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να δώσει ένα βίντεο του TED – ex.

Με τη βοήθεια σκίτσων το βιντεάκι πιάνει ένα «ευαίσθητο» ζήτημα, το οποίο προφανώς απασχολεί πολλούς, αφού το συγκεκριμένο βίντεο σημειώνει τεράστια επιτυχία στο διαδίκτυο.

Το βίντεο εξηγεί πως ο ανθρώπινος οργανισμός είναι εφοδιασμένος με συστήματα που σε ειδοποιούν πότε έχει γεμίσει η ουροδόχος κύστη σου (σου δείχνει και με ποιά ποσότητα ούρων αρχίζει το αίσθημα της δυσφορίας) αλλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής συχνά αναγκάζει πολλούς ανθρωπους να «κρατιούνται» (το βίντεο αναλύει και με ποιό μηχανισμό γίνεται αυτό).


Ωστόσο τι συνέπειες έχει αυτή η συνήθεια στην υγεία του ανθρώπου; Το βίντεο δείχνει πως σε σπάνιες περιπτώσεις και ειδικά σε ανθρώπους που δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα του εγκεφάλου που ειδοποιεί για το γέμισμα στης κύστης, μπορεί να έχουμε ακόμα και ρήξη της κύστης και να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Βέβαια οι περισσότερες συνέπειες αυτής της κακής συνήθειας εμφανίζονται με την πάροδο των χρόνων και οδηγούν σε δυσάρεστα συμπτώματα όπως η ακράτεια ή ο δισταγμός ούρησης κ.ά. Άρα σε γενικές γραμμές το «να κρατιέσαι» μπορεί μακροχρόνια να έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου