Επαγγελματίες πίσω από την επίθεση κατά μελών της οικογένειας Υφαντή




Οργανωμένη και άρτια σχεδιασμένη ήταν η ένοπλη εισβολή μελών συμμορίας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΥΦΑΝΤΗΣ στην Κηφισιά με σκοπό την ληστεία. Αποφασισμένοι οι κουκουλοφόροι απείλησαν με τα όπλα τους,αρχικά υπαλλήλους οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά τους την ώρα της εισβολής.

Ο αδελφός του ιδρυτή και αντιπρόεδρος της εταιρείας καθώς και ο γιος του ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλος στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τους υπαλλήλους δέχθηκαν τα πυρά των δραστών με αποτέλεσμα να τραυματισθούν στα πόδια. Από τύχη σώθηκε από τα πυρά των ενόπλων ο ιδρυτής πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας ο οποίος δεν τραυματίσθηκε.

Αιμόφυρτοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Η ένοπλη ληστεία έγινε στις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης και στην ομάδα των ενόπλων μετείχαν τουλάχιστον πέντε μέλη της συμμορίας. Εφοδιασμένοι με βαρύ οπλισμό πιθανόν καλάσνικοφ ,οι δυο εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις,όπου στεγάζονται και οι οικονομικές υπηρεσίες. Οι άλλοι τρεις ένοπλοι σύμφωνα με μαρτυρίες ,περίμεναν έξω προκειμένου να καλύψουν τους συνεργούς τους.

Η συμμορία έδρασε με επαγγελματισμό και όπως φαίνεται μέλη της είχαν κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες όπως κατόπτευση - παρακολούθηση και είχαν πληροφόρηση για τους χώρους των εγκαταστάσεων .Από την αιματηρή επιδρομή οι ληστές άρπαξαν 50.000 ευρώ και διέφυγαν.

Εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος διαφυγής τους , χρησιμοποιώντας δυο αυτοκίνητα τα οποία πυρπόλησαν προκειμένου να μην αφήσουν πίσω τους κανένα αξιοποιήσιμο στοιχείο, όπως βιολογικό υλικό.

Ο επαγγελματισμός αλλά και η μέθοδος διαφυγής προβληματίζει τις Αρχές που αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την «ταυτότητα » των ενόπλων.

Μετά τη ληστεία οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους ένα αυτοκίνητο BMW το οποίο στη συνέχεια πυρπόλησαν στην διασταύρωση των οδών Κρέοντος και Λαϊου.

Για να συνεχίσουν το δρομολόγιο διαφυγής χρησιμοποίησαν δεύτερο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τους εντόπισαν λίγο αργότερα σε παράδρομο της Εθνικής. Κατά την καταδίωξη οι ληστές άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών και μέσα από ριπές καλάσνικοφ κατάφεραν να διαφύγουν.

Το δεύτερο όχημα διαφυγής βρέθηκε στην συνέχεια καμένο κοντά στην Αττική οδό στο ύψος του Ασπροπύργου.
Αρμόδιοι της Ασφάλειας λαμβάνουν καταθέσεις από υπαλλήλους, ενώ εξετάζουν καρέ-καρέ το υλικό της βιντεοσκόπησης από τις κάμερες ασφαλείας των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Από τις πρώτες έρευνες, οι αρμόδιοι δεν αποκλείουν οι ένοπλοι να είναι μέλη της ίδιας συμμορίας που πριν από λίγες ημέρες είχαν διαπράξει ληστεία σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών στην
Πεύκη και κατά την καταδίωξη είχαν πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου