Προσφυγόπουλα βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Μυτιλήνης για να σώσουν τους τρεις νέους που επέβαιναν στο μοιραίο αυτοκίνητο


Τρεις νεαροί πρόσφυγες-μετανάστες, ο Σοφιάν 19 χρονών από το Ιράκ και ο Καντίρ 19 χρονών με τον Καμίλ, και οι δυο από την Αλγερία, βρίσκονταν σήμερα τα χαράματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης λίγα μέτρα από το σημείο όπου το ΙΧ αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα το θάνατο δυο παιδιών, ενός 15χρονου κοριτσιού και ενός 16χρονου αγοριού.








Σύμφωνα με στοιχεία της σχετικής δικογραφίας που διενεργεί το λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ο Σοφιάν και ο Καντίρ αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν το συμβάν βούτηξαν στη θάλασσα. Μαζί τους έπεσε και στέλεχος του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να βγάλουν τρεις από τους πέντε επιβαίνοντες στο δίθυρο αυτοκίνητο οι οποίοι καθόταν στο πίσω μέρος του. Ο τρίτος μετανάστης έμεινε στο πεζοδρόμιο του λιμανιού προσπαθώντας να βοηθήσει τους δυο 20χρονους, οδηγό και συνοδηγό, που είχαν στο μεταξύ βγει από το βυθισμένο αυτοκίνητο.






Δυστυχώς, όπως είναι γνωστό, τελικά από τους τρεις που είχαν εγκλωβιστεί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μόνο τον έναν. Οι τρεις νεαροί πρόσφυγες μέχρι και αργά σήμερα το μεσημέρι κατέθεταν στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου