Πασχαλινά κουλουράκια 2017
FacebookTwitterGoogle+PinterestΕκτύπωσηE-mail
80 Μερίδες
Υλικά Συνταγής
500 γρ. βούτυρο γάλακτος
500 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 3 ακέρωτα πορτοκάλια
2 βανίλιες
1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά
120 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
1.350 γρ. Αλεύρι Για Ολες Τις Χρήσεις
10 γρ. Μπέικιν Πάουντερ (1/2 φάκελο)
Διάλυμα αβγού
2 κρόκους αβγού
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. νερό
(τα χτυπάμε με πιρούνι)
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε αλεύρι και baking powder.
Με μίξερ, χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 6΄-7΄, να αφρατέψει καλά και να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας πολύ καλά το μείγμα να τα πίνει.
Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking.
Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
Την ώρα που προσθέτουμε το αλεύρι κρατάμε λίγο. Ίσως να μην το πάρει όλο.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20΄ να σταθεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC στον αέρα.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.
Αλείφουμε με διάλυμα αβγού.
Ψήνουμε για 25′ περίπου να ροδίσουν.
Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου