ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙΆ Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ



Δύσκολες στιγμές πέρασε και περνά ο ορεινός Βαρνάβας, απ’ την επέλαση του χιονιά, όπως μας περιγράφει ο καλός φίλος Μιχάλης Αποστολόπουλος και πολύ περισσότερο η φωτογραφία του που συνοδεύει το κείμενο. Το μόνο παρήγορο όπως λέει η συλλογική προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανό το χωριό τους. Περισσότερα στο άρθρο του Μιχάλη που ακολουθεί:

Σε κλοιό χιονιά βρέθηκαν οι ορεινές περιοχές του Δήμου Μαραθώνα Βαρνάβας και Γραμματικό καθώς οι χιονοπτώσεις ήταν πολύ έντονες. Ειδικά σε πολλά σημεία του Βαρνάβα και του Γραμματικού αναφέρθηκαν απεγκλωβισμοί πολιτών. Αντίθετα με τις προηγούμενες ημέρες, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ήταν λίγα, ενώ η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί από σήμερα με την αύξηση της θερμοκρασίας και την πτώση των ανέμων.
Ο χιονιάς ήταν δύσκολος, αλλά η Κοινότητα Βαρνάβα ανταποκρίθηκε άμεσα με δικά της μηχανήματα και ιδιωτών και έτσι η κεντρική αρτηρία και το χωριό καθαρίστηκε και ξεκίνησαν οι εκχιονισμοί προς τις περιοχές της περιφέρειας και της παραλίας. Παρουσιάστηκαν δεκάδες προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο αλλά η συνεργασία υπαλλήλων, συμβούλων με συντονίστρια την τοπική πρόεδρο κα Χαρ. Ασημακοπούλου, κατάφεραν να τα αντιμετωπίσουν σχεδόν όλα.
Μοναδικό μελανό σημείο της πετυχημένης ομολογουμένως ομαδικής προσπάθειας αποτελεί η "αντιδεοντολογική" συμπεριφορά του τοπικού συμβούλου Μάκη Στρατίκη.

Προσοχή στους δρόμους έντονο το φαινόμενο παγετού

Συνεχίζεται ο εκχιονισμός - έρχονται βροχές λένε οι προβλέψεις

Συνεχίζεται η προσπάθεια της Κοινότητας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας ώστε να αποκατασταθούν όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν στα ορεινά του Δήμου. Οι εκχιονισμοί συνεχίζονται και σήμερα. Είχαμε και προβλήματα με διακοπές νερού λόγω παγετού. Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές στα ορεινά του Δήμου στον Βαρνάβα έπεσαν το βράδυ στους -6.8 και ακόμη και σήμερα είναι ιδιαίτερα χαμηλές και χρειάζεται προσοχή από όλους.

Προβλήματα λόγω παγετού και στην ύδρευση

Πολλές ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε η Κοινότητα Βαρνάβα, καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που πλήττει το χωριό, έσπασαν οι σωλήνες ύδρευσης και έπεσε η πίεση νερού σε πάρα πολλά νοικοκυριά.

Η υπηρεσία ύδρευσης συστήνει υπομονή αφού ήδη έχει αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών του δικτύου.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου