Αντήλλασσε με ανήλικους μέσω Facebook υλικό παιδικής πορνογραφίας


Για την περίπτωση του 36χρονου κινητοποιήθηκαν και οι αμερικανικές Αρχές. Έστελνε με ψευδώνυμο, παιδικό πορνογραφικό υλικό σε άλλους χρήστες

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνεργος άντρας που η μόνη του ενασχόληση μοιάζει να ήταν αυτό το πράγμα δεν προσπάθησε σε καμία περίπτωση να κλείσει ραντεβού με κανέναν ανήλικο και περιορίστηκε σε ανταλλαγή μηνυμάτων και φωτογραφιών αυτούς του είδους.

Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, από την οποία προέκυψαν συγκεκριμένα ηλεκτρονικά ίχνη εντός της ελληνικής επικράτειας. Τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν σε διαδικτυακή σύνδεση του 36χρονου. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Θεσσαλία, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Η σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα υποβληθεί αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Μέσω twitter : @CyberAlertGR



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου