Αλβανία-Τουρκία ενωμένες ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Ελλάδας! ΔΕΝ θα τους περάσει…



Σε βάρος της Ελλάδας δρουν Τουρκία και Αλβανία, καταβάλλοντας συνδυαστική προσπάθεια να προωθήσουν τις αξιώσεις των Αλβανόφωνων Τσάμηδων πάνω στη χώρα.

Συγκεκριμένα, με βάση προπαγάνδα που στήνεται από πανεπιστημιακά ιδρύματα και καθηγητές της Τουρκίας, που στόχο έχουν τη διόγκωση του θέματος αυτού, έλαβε χώρα διάσκεψη, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ZİYA GÖKALP» στο προάστιο Karşıyaka της Σμύρνης, με θέμα «Το πρόβλημα της Τσαμουριάς». Στη διάσκεψη αυτή μίλησαν ''ειδικοί'' στο θέμα, με ομιλίες που χαρακτηρίζονταν για το ανθελληνικό τους πνεύμα αλλά και με απανωτές αναφορές σε υποτιθέμενη «γενοκτονία» των Τσάμηδων από την Ελλάδα. Οι καθηγητές-ερευνητές αυτοί ήταν οι εξής:

1) Nazif Mandacı, καθηγητής του πανεπιστημίου Yaşar.

2) Bilgin Çelik, καθηγητής του πανεπιστημίου Dokuz Eylül της Σμύρνης.

3) Murat Arman, καθηγητής του πανεπιστημίου Adnan Menteres.

4) Şevket Balla, πρόεδρος του «Ege Adriyatik Siyaset Kulübü», συγγραφέας, ερευνητής.

5) Sokol Brahaj, δημοσιογράφος-συγγραφέας.



Διοργανωτής αυτής της ''φάρσας'' ήταν ο ερευνητικός όμιλος «Ege Adriyatik Siyaset Kulübü» με έδρα την Σμύρνη, ο οποίος  ειδικεύεται σε θέματα Βαλκανικής και λειτουργεί στα τουρκικά και στα αλβανικά, προωθώντας την Αλβανοτουρκική συμμαχία και επικεντρώνοντας στο θέμα των Τσάμηδων της Θεσπρωτίας και της δυτικής Ηπείρου. Στόχος του μάλιστα αποτελεί η καθιέρωση αλβανικών ονομάτων για τα χωριά της Ηπείρου που κατοικούσαν οι Τσάμηδες πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως Filat αντί για Φιλιατρά, κλπ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου