Σεισμός σε Ιράν και Ιράκ: Καταστροφή με εκατοντάδες νεκρούς






FacebookTwitterFacebook MessengerGoogle+


- Κάθε ώρα ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός από τον φονικό σεισμό των 7,3 Ρίχτερ σε Ιράν και Ιράκ - 207 οι νεκροί στο Ιράν – Τουλάχιστον έξι οι νεκροί στο Ιράκ - Ξεπερνούν τους 1.700 οι τραυματίες – Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια - Θα αυξηθεί ο απολογισμός των θυμάτων όταν τα σωστικά συνεργεία φτάσουν σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές


Μια ακόμη τραγωδία. Ένας σεισμός που αφήνει πίσω του θάνατο και καταστροφή. Τα 7,3 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (12.11.2017) στο βορειοανατολικό Ιράκ και στις γειτονικές περιοχές του Ιράν και της Τουρκίας αφήνουν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς.

Κάθε ώρα, κάθε λεπτό, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο στο Ιράν, 207 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Περισσότεροι από 1.700 έχουν τραυματιστεί. Υπάρχουν φόβοι ότι εκατοντάδες έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια σπιτιών που κατέρρευσαν. Νεκροί υπάρχουν και στο Ιράκ, άγνωστο ακόμη πόσοι ακριβώς. Οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για έξι νεκρούς στο Ιράκ.
Ο σεισμός

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή για περίπου είκοσι δευτερόλεπτα στη Βαγδάτη και για περισσότερο σε άλλες επαρχίες του Ιράκ.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 25 χιλιομέτρων και σε απόσταση περίπου 30 χλμ. νοτιοδυτικά από την πόλη Χαλάμπζα, σε μια ορεινή περιοχή στην ιρακινή επαρχία Σουλεϊμανίγια, σύμφωνα το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Σημειώθηκε στις 20:18 (ώρα Ελλάδας) και έπληξε περισσότερο το Ιράν. Έγινε επίσης αισθητός στην Τουρκία, όπου πάντως δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου