Είστε μέλλουσα μητέρα και ταξιδεύετε με αεροπλάνο; Διαβάστε τι πρέπει να ξέρετε!



Για τις γυναίκες που αγαπάνε τα ταξίδια και τα αεροπλάνα, αλλά πλέον αποφασίζουν για δύο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή στεναχώριας. Στο παρακάτω ρεπορτάζ, σας λύνουμε όλες τις απορίες για το ταξίδι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για να αισθανθείτε άνετα στην πτήση σας.
Υπάρχουν κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της πτήσης;

Γενικά, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένοι κίνδυνοι, οι οποίοι μπορούν να εμποδίσουν την οργάνωση ενός ταξιδιού. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πράγματα τα οποία θα πρέπει να προσέξουν και να λάβουν υπόψιν τους οι μέλλουσες μαμάδες.
Οι ειδικοί αποφαίνονται ότι μία έγκυος γυναίκα είναι σε θέση να ταξιδέψει μέχρι και την 37η εβδομάδα της κύησης, ενώ εάν κυοφορεί δίδυμα, καλό θα ήταν να οργανώσει το ταξίδι της μέχρι την 32η εβδομάδα. Μετά το πέρας των εβδομάδων αυτών, οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν ειδικό χαρτί από τον υπεύθυνο γιατρό.
Oπως και να’ χει, καλό θα ήταν πριν τη διοργάνωση του ταξιδιού της, η μέλλουσα μητέρα να συμβουλευτεί το γυναικολόγο της για παν ενδεχόμενο, ειδικά εάν πρόκειται για μία πολύωρη πτήση. Εάν υπάρχει κάποια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη για παράδειγμα, υπάρχει πιθανότητα (και είναι και το πιο πιθανό), η έγκυος να μην είναι σε θέση να ταξιδέψει.
Πριν την πτήση

Συνεχίζοντας στα πιο πρακτικά θέματα, σύμφωνα με το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων (BCPG), οι ανιχνευτές των αεροδρομίων δεν αποτελούν πρόβλημα για την έγκυο ή το μωρό της, καθώς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι σε πολύ χαμηλή συχνότητα και δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την πρόοδο της κύησης.
Κατά τη διάρκεια τις πτήσης

Καλό είναι η εγκυμονούσα να:
-Κάθεται σε άνετη θέση μέσα στο αεροπλάνο, κατά προτίμηση στη θέση δίπλα στο διάδρομο, για να μπορεί πιο εύκολα να σηκώνεται και να περπατάει.




– Να είναι ντυμένη με άνετα ρούχα
– Να είναι πάντα δεμένη με τη ζώνη ασφαλείας, για όση ώρα κάθεται
-Να σηκώνεται συχνά να περπατάει ή να κάνει ασκήσεις στα πόδια, για να υπάρχει σωστή κυκλοφορία του αίματος

– Να πίνει συχνά νερό, και πριν την πτήση αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής
– Να αποφύγει ποτά που περιέχουν αλκοόλ ή καφεΐνη
Τι παρενέργειες υπάρχουν;

Υπάρχουν πιθανότητες να υπάρξουν κάποιες παρενέργειες κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως προβλήματα στη μύτη και τ’αυτιά λόγω αλλαγής της ατμοσφαιρικής πίεσης, οίδημα στα κάτω άκρα ή πρόκληση ναυτίας.
Φτάνοντας στον προορισμό τους, καλό θα ήταν να έχουν κλείσει δωμάτιο ή ξενοδοχείο κοντά σε κάποια ιατρική μονάδα, για να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς, αλλά και για παν ενδεχόμενο. Καλό θα ήταν, επίσης, να κρατούν και τις εξετάσεις που έχουν κάνει καθ’όλη τη διάρκεια κυήσεως μέχρι εκείνη τη στιγμή, καθώς και την ιατρική τους καρτέλα.

Εάν ληφθούν υπόψιν τα παραπάνω, τότε οι κυρίες είναι έτοιμες να ταξιδέψουν με το μωρό τους, χωρίς προβλήματα κι επιπλοκές. Καλές διακοπές!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου