Προσοχή! Μην φας το ρύζι που περίσσεψε από χθες!






Όλοι έχουμε ξαναζεστράκι με κοκκινιστό και ρύζι από τη μαμά μας. Ήρθε, όμως, η ώρα να αναθεωρήσουμε. Σύμφωνα με έρευνες της μεγαλύτερης βρετανικής ιστοσελίδας για την υγεία “NHS choices”, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερό για την υγεία μας. Και αυτό γιατί δεν αποθηκεύουμε σωστά το ρύζι μετά το μαγείρεμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το ωμό ρύζι περιέχει συχνά σπόρια ενός κλώνου βακτηρίου, τα οποία είναι ικανά να αναπαραχθούν γρήγορα και να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Μπορούν μάλιστα να επιβιώσουν ακόμα και όταν το ρύζι μαγειρεύεται. Πιο συγκεκριμένα, όταν αυτό μένει σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν σε βακτήρια, να πολλαπλασιαστούν και να παράξουν τοξίνες που προκαλούν εμετό ή διάρροια.

Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, θα σου προτείνουμε το προφανές: φάε το ρύζι μόλις το μαγειρέψεις. Αλλά επειδή άνθρωποι είμαστε και ελλείψει χρόνου συχνά μαγειρεύουμε από την προηγούμενη για την επόμενη μέρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποθηκεύσεις το μαγειρεμένο ρύζι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα (μέσα σε μία ώρα) σε δροσερό μέρος για να αποφύγεις την ανάπτυξη βακτηρίων. Θα πρέπει βέβαια το ρύζι να παραμείνει στο ψυγείο μόνο μια μέρα και να μη ζεσταθεί παραπάνω από μία φορά.άνει το χθεσινό ριζότο ή έχουμε πάρει στη δουλειά ταπε

1 σχόλιο:

  1. I have a big family. I live with my mom, my dad, my two sisters, and my brother. Both of my sisters
    are older than me,but my brother is younger. My sister Elizabeth is the oldest. She is sixteen years
    old. Carrie is thirteen casa98 old.We used to share a He helps little kids are sick. room, but when
    we moved to our new town,we each got rooms of our own. My brother John is youngest.He is only four
    years old. My mom’s name is Sally. She used to be a teacher, but now she stays home to take care of
    us.My dad’s name is Tim they is a doc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή