Αυτό είναι το καλύτερο γιαούρτι στην Αθήνα






Σε ένα στενάκι της Ηλιούπολης, από αυτά που πρέπει να πας συστημένος για να το βρεις, θα βρεις το καλύτερο γιαούρτι της Αθήνας. Και όχι μόνο. Εδώ, στου Μπακογιάννη, θα βρεις ακόμα κρέμες του ονείρου, υπέροχο ρυζόγαλο και μοναδικό παγωτό, από αυτά που σε κάνουν να ξεχνάς και το όνομά σου σε κάθε κουταλιά.

Ο λόγος για το γαλακτοπωλείο Μπακογιάννης, που 60 χρόνια τώρα προμηθεύει όλη την Αθήνα με ξεχωριστής νοστιμιάς αγνά προϊόντα γάλακτος. Το μυστικό του; Το πρόβειο, ελληνικό γάλα και η καθημερινή παραγωγή που εξασφαλίζει τη φρεσκάδα των προϊόντων.



Μάλιστα, επειδή χρησιμοποιούν αποκλειστικά πρόβειο γάλα το μαγαζί κλείνει την περίοδο αναπαραγωγής των προβάτων, από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Οκτωβρίου. Για το καλοκαίρι δηλαδή πρέπει να προμηθευτείς αρκετό παγωτό έγκαιρα, για να μη σου λείψει η νοστιμιά του τις ζεστές μέρες.

Την παράδοση ξεκίνησε το 1955 ο Βασίλης Μπακογιάννης, δημιουργώντας εξαιρετικό γιαούρτι από πρόβειο γάλα. Σήμερα, τα ηνία έχει αναλάβει ο γιος του Γιάννης, άξιος συνεχιστής των γονιών του, οι οποίοι βέβαια συνεχίζουν να πηγαίνουν καθημερινά στο γαλακτοπωλείο που μετά από 60 χρόνια είναι δεύτερο σπίτι τους. Ο Γιάννης Μπακογιάννης, λοιπόν, μπαίνει καθημερινά στο εργαστήριό του και δημιουργεί με μεράκι φρέσκο γιαούρτι (150 με 160 κιλά καθημερινά, παρακαλώ) σε πήλινα ή πλαστικά κεσεδάκια, με την πετσούλα του και όλα του τα λιπαρά. Εδώ άλλωστε η λέξη light μοιάζει ιεροσυλία…



Στη γαλατένια γκάμα περιλαμβάνονται επίσης κρέμες (βανίλια και σοκολάτα) και ρυζόγαλο που πριν σου το προσφέρουν το πασπαλίζουν αν θες με κανέλα. Στα highlights του γαλακτοπωλείου, και το παγωτό, που φτιάχνεται επίσης με πρόβειο γάλα και το βρίσκουμε σε 3 διαφορετικές γεύσεις: βανίλια, σοκολάτα και καϊμάκι που μοσχοβολάει σαλέπι και μαστίχα. Μη διστάσεις να τα δοκιμάσεις όλα και να τα βάλεις στη λίστα του πασχαλινού τραπεζιού. Υπάρχει καλύτερο επιδόρπιο από γιαουρτάκι ή παγωτό;

phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου