Αντιμετωπίστε την οστεοαρθρίτιδα γόνατος









Πολλές φορές ασαφείς και γενικές διαγνώσεις, όπως χονδροπάθεια, στην ουσία κρύβουν την αρχική εκδήλωση μιας οστεοαρθρίτιδας, η οποία και δεν πρέπει να παραμεληθείΗ αύξηση των αθλητικών τραυματισμών, των επεμβάσεων της περιοχής, oι ολικές αφαιρέσεις των μηνίσκων που πραγματοποιούνταν στο παρελθόν καθώς και άλλοι λόγοι, έχουν οδηγήσει σε παρόμοια αύξηση των ασθενών που προσέρχονται με πρώιμη ή αρχική οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο και βρίσκονται ακόμη σε μικρή και δραστήρια ηλικία.


Πολλές φορές ασαφείς και γενικές διαγνώσεις, όπως χονδροπάθεια, στην ουσία κρύβουν την αρχική εκδήλωση μιας οστεοαρθρίτιδας, η οποία και δεν πρέπει να παραμεληθεί.Οι σωματικές απαιτήσεις των ασθενών αυτών αποτρέπουν την πραγματοποίηση ολικής αρθροπλαστικής του γόνατος (δηλ. την αντικατάσταση του φθαρμένου χόνδρου από μεταλλική πρόθεση).


«Το σχετικά νέο επίσης της ηλικίας, οι αυξημένες δραστηριότητες του ασθενή και η μακρά επιβίωση θα οδηγήσουν στην γρήγορη φθορά της πρόθεσης…».
Γι' αυτό στις περιπτώσεις των νεότερων ασθενών -με πρώιμη οστεοαρθρίτιδα γόνατος- αναζητούμε άλλες χειρουργικές λύσεις που ουσιαστικά στοχεύουν στη λύση του προβλήματος ή στη μακρά καθυστέρηση της επέμβασης της ολικής αρθροπλαστικής του γόνατος. Η διάγνωση και η προσέγγιση αυτών των ασθενών απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και λεπτομερή ανάλυση, ώστε να επιλεγεί η κατάλληλη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου