Η μεγαλύτερη γέφυρα νερού στον κόσμο (εικόνες)


Η γέφυρα του νερού, στο Μαγδεμβούργο, που περνά πάνω από τον Έλβα, στη Γερμανία, δεν είναι μόνο εντυπωσιακή, αλλά αποτελεί μεγάλο υδάτινο δρόμο για τις μεταφορές!

Πρόκειται για...

ένα έργο, το οποίο στηρίχθηκε στη λογική των αρχαίων υδραγωγείων, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, ενώνει δύο κανάλια πάνω από τον ποταμό Έλβα, επιτρέποντας την απρόσκοπτη κίνηση, των πλοίων.

Η γέφυρα του νερού εκτείνεται από τον ποταμό Έλβα και συνδέει το Mittellandkanal στα δυτικά και Elbe-Havel Canal στα ανατολικά του ποταμού, επιτρέποντας στα μεγάλα εμπορικά πλοία να περνούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, μεταξύ της Ρηνανίας και Βερολίνου


Θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο, με συνολικό μήκος 918 μέτρα (690 μέτρα πάνω από την ξηρά και 228 μέτρα πάνω από το νερό), πλάτος 34 μέτρα και βάθος νερού στα 4.25 μέτρα. Για την κατασκευή της χρειάστηκαν 24.000 τόνοι χάλυβα και 68.000 κυβικά μέτρα μπετόν.

Ο σχεδιασμός της χρονολογείται τουλάχιστον από την αρχή του 20ου αιώνα. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1905 στο Mittellandkanal, ενώ οι εργασίες για το συνολικό έργο συνεχίστηκαν μέχρι το 1942, αλλά σταμάτησαν λόγω του Β’Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά τον πόλεμο, η κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας δεν επανέλαβε τις εργασίες, επειδή το εμπόριο Ανατολής-Δύσης δεν ήταν σημαντικό στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου. Μετά την επανένωση της Γερμανίας, η γέφυρα έγινε και πάλι προτεραιότητα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1998, με την κατασκευή να διαρκέσει έξι χρόνια και το κόστος να φτάνει τα 501 εκατομμύρια ευρώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου