Άρθρο ΣΟΚ από το BBC: «Στην Ελλάδα, οι γυναίκες παρακαλάνε να γίνουν πoυτ……ες!









Δεν λέω κάτι καινούργιο…

Ο άνθρωπος είναι ικανός για κάθε τι όταν δεν έχει να φάει.

Όταν ξυπνάει το πρωί και δεν έχει μία στην τσέπη και δεν υπάρχει πουθενά φως, ούτε φλόγα που τρέμει. Ή, θα σκοτωθεί, κάτι που είναι ενάντια στη φύση του ή, θα σκοτώσει. Θα κλέψει. Θα κάνει οτιδήποτε, αυτό που ούτε καν είχε φανταστεί. Και θα φθάσει τόσο χαμηλά, τόσο ακραία.

Γυναίκες, σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης, πιο σωστά της πείνας και της απόγνωσης, καταλήγουν στο πεζοδρόμιο. Κάνουν πεζοδρόμιο γυναίκες που δεν είναι πουτ…….ες. Γυναίκες σύζυγοι, γυναίκες μάνες, γυναίκες νοικοκυρές αλλά και επιστήμονες. Επειδή στην Ελλάδα της τρόικας και του μνημονίου ο μισός πληθυσμός είναι στην ανεργία.

Μια Ελληνίδα δημοσιογράφος, ονόματι Θ.Σ., έκανε για το BBC ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ.
Εκτός όλων των άλλων μίλησε και με ιδιοκτήτριες οίκων ανοχής. Φοβερά πράγματα. Γνωστά πράγματα, αλλά άλλο να τα λένε επώνυμα κι αυτά να παίζονται στην Ευρώπη.
Σήμερα τα μπουρ…..α είναι νόμιμα. Επιχειρήσεις που φορολογούνται και ελέγχονται. Απαγορεύεται, λοιπόν, να “δουλεύει” μια πόρνη όταν είναι παντρεμένη, όταν δεν το γνωρίζουν οι δικοί της. Επειδή, λοιπόν, οι γυναίκες βρίσκονται στην απελπισία προκειμένου να ζήσουν τα παιδιά τους, τους γονείς τους, φθάνουν να περάσουν την κόκκινη γραμμή. Και επειδή τα δηλωμένα πορνεία δεν τις δέχονται, οι κυρίες κάνουν πιάτσα στο δρόμο, π.χ. στην Ποσειδώνος.


Πη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου