Πληρώνεται $4.000 μόνο για να κόβει ισπανικό χοιρινό
Στην Ισπανία η κοπή του χαμόν ιμπέρικο (ιβηρική ράτσα χοιρινού) έχει αναχθεί σε τέχνη και το πιο φωτεινό παράδειγμα είναι αυτό του επιδέξιου «contador de jamón» Florencio Sanchidrián, που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά, προσφέροντας μάλιστα τις υπηρεσίες του σε επιφανείς προσωπικότητες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα με αρκετά υψηλό αντίτιμο.

Μπορεί το ποσό των $4.000 να ακούγεται υπερβολικό, όμως δεν είναι διόλου τυχαίο αφού ένας «contador de jamón » είναι επαγγελματίας περιζήτητος σε ισπανικό έδαφος και το συγκεκριμένο επάγγελμα απαιτεί εξειδικευμένες δεξιότητες και εμπειρία. Ο Florencio Sanchidrián θεωρείται αυτή τη στιγμή ο καλύτερος του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο εκτελώντας χρέη contador de jamon για περισσότερα από τριάντα χρόνια.Ο ίδιος εξηγεί σε συνεντεύξεις του ότι τα εφόδια που χρειάζονται στο επάγγελμά του δεν είναι απλά σταθερό χέρι και αιχμηρό μαχαίρι, όπως αρκετοί νομίζουν. Είναι, όπως επισημαίνει, πολύ βασική η βαθιά γνώση του αντικειμένου πάνω στο οποίο δουλεύει, από τον τρόπο εκτροφής και τα χαρακτηριστικά της περιοχής που εκτρέφονται οι ιβηρικοί χοίροι μέχρι τις μεθόδους παραγωγής και συντήρησης του τελικού προϊόντος.

Βασικό προσόν είναι, η σωστή «ερμηνεία» του κομματιού χαμόν ιμπέρικο που διαχειρίζεται και η ανάλογη γνώση ώστε να δώσει στους επίδοξους δοκιμαστές του προτάσεις για να απολαύσουν τα εκλεκτά κομμάτια στο έπακρο. Η δουλειά του Sanchidrián έχει αναγνωριστεί από ειδήμονες ανά την υφήλιο, με τον ίδιο να την αντιμετωπίζει υπεύθυνα ως τέχνη, δικαιώνοντας σε κάθε περίπτωση τον τίτλο του «mejor contador de jamón» (καλύτερου επαγγελματία κοπής ιβηρικού χοιρινού).

πηγη


1 σχόλιο:

 1. I have a big family. I live with my mom, my dad, my two sisters, and my brother. Both of my sisters
  are older than me,but my brother is younger. My sister Elizabeth is the oldest. She is sixteen years
  old. Carrie is thirteen casa98 old.We used to share a He helps little kids are sick. room, but when
  we moved to our new town,we each got rooms of our own. My brother John is youngest.He is only four
  years old. My mom’s name is Sally. She used to be a teacher, but now she stays home to take care of
  us.My dad’s name is Tim they is a doc.

  ΑπάντησηΔιαγραφή