Αυτή είναι η τελική ρύθμιση για τις 120 δόσεις: Τι πρέπει να ξέρετε






Αυτή είναι η τελική ρύθμιση για τις 120 δόσεις: Τι πρέπει να ξέρετε

120 δόσεις

| Ρύθμιση 120 δόσεις: Τα κριτήρια ένταξης που αφορά στη ρύθμιση των 120 δόσεων και αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία παρουσιάζει σε συνέντευξή της την Κυριακή (12/11/2017) η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.


«Η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των χρεών βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, μετά και τη συμφωνία με τους Θεσμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η ρύθμιση θα προβλέπει την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 120 δόσεις, με ταυτόχρονο «κούρεμα» των προσαυξήσεων έως 85%.

«Εκτιμώ ότι εκτός από τις περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών, το μεγαλύτερο μέρος των οφειλετών θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση», αναφέρει η ίδια.

Ποιους αφορά

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η κυρία Αχτσιόγλου, η ρύθμιση θα καλύπτει ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα, π.χ. μηχανικούς, δικηγόρους καθώς και αγρότες, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής.

Εξάλλου, στη ρύθμιση θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα που είτε έχουν οφειλές έως 20.000 ευρώ είτε τα χρέη τους είναι κατά 85% προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ποια τα κριτήρια ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Σύμφωνα, πάντα, με την υπουργό Εργασίας, κριτήριο για την ένταξη στη ρύθμιση θα είναι ένας έλεγχος βιωσιμότητας που θα βασίζεται στον λόγο του συνολικού χρέους προς τα έσοδα προ φόρων και αποσβέσεων. Αυτός ο λόγος θα πρέπει να είναι μικρότερος ή ίσος με το 8.

Επίσης θα πρέπει τον τελευταίο χρόνο ή τα δύο από τα τρία τελευταία χρόνια πριν από την ένταξη στη ρύθμιση, η φορολογική δήλωση του οφειλέτη να είναι θετική.

πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου