Έπιασαν το ζευγάρι που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην ΉπειροΈναν 49χρονο Έλληνα και μια 52χρονη Ελληνίδα που φέρονται να εξαπατούσαν ηλικιωμένους, συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Ηγουμενίτσα. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, τους έπιασαν την ώρα που θα έπαιρναν 8 χιλιάδες ευρώ από μια 81χρονη!

Να σημειωθεί πως τον τελευαίο μήνα, φέρονται να είχαν κάνει τουλάχιστον 20 απόπειρες εξαπάτησης, στη Θεσπρωτία και στην Πρέβεζα.

Οι φερόμενοι ως δράστες, έχοντας αντλήσει πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, έκαναν  αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις, προσποιούμενοι πότε νοσοκομειακούς γιατρούς και πότε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο, συνήθως κάποιο παιδί τους, έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Στη συνέχεια ισχυρίζονταν ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ήταν ανάλογο με την ευπιστία των θυμάτων.

Για να γίνουν πιο πειστικοί οι φερόμενοι ως δράστες έβαζαν συνεργάτες τους να παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και να προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα. Εφόσον τα θύματα πείθονταν, είτε εμφανίζονταν στο σπίτι τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε εδίναν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, κοντά στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου