Αυγά σαν τα μάτια σου



Ποιος από εμάς τους Έλληνες δεν θυμάται την παρηγορητική γεύση του αγαπημένου πιάτου της παιδικής μας ηλικίας; Ποιος από μας ξεχνά τη γευστική συγκίνηση των «αυγών μάτι στο τηγάνι» και της τηγανιτής πατάτας; Και πώς να αποδεσμευτείς από τη γλύκα της ανάμνησης των στιγμών εκείνων που βύθιζες με το πιρούνι ως υποβρύχιο την πατάτα στον προκλητικά ολοστρόγγυλο κρόκο του αυγού και μετά όταν απολάμβανες την μπουκιά ως την απόλυτη απόλαυση;

Παρ’ όλα τα όμορφα αυτά βιώματα, πολύ σπάνια βρίσκεις να σερβίρουν στις μέρες μας πατάτες τηγανιτές με αυγά σε εστιατόρια και σε ταβέρνες. Θέμα banal, λες και είναι εύκολο να βρεις γευστικές πατάτες, να είναι καλοτηγανισμένες και τα αυγά να είναι φρέσκα και νόστιμα.

Ένας από τους λόγους που συχνάζω στο Οινοπαντοπωλείο Ειδικόν στα Ταμπούρια είναι οι «Πατάτες με τα τηγανητά αυγά». Cult πιάτο, σουρεαλιστικά σερβιρισμένο από τον κύριο Απόστολο. Και να που μόλις εχθές – πολύ καθυστερημένα πρέπει να πω, αφού τα ταξίδια μου στην Ελλάδα μ’ έκαναν κι έχασα πολλά από την Αθήνα – ανακάλυψα το Basegrill και εκεί βρήκα τα «αυγά σαν τα μάτια σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου