Μυστικά για να ισιώσεις την πονεμένη μέση




Η πονεμένη μεσούλα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, κυρίως όμως τις γυναίκες που περνούν πολλές ώρες καθισμένες σε ένα γραφείο. Σήμερα υπάρχει λύση για να απαλλαγείς (ή ανακουφιστείς) από την πονεμένη μέση, και μάλιστα χωρίς να καταφύγεις στο χειρουργικό νυστέρι!

Η πονεμένη μεσούλα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, κυρίως όμως τις γυναίκες που περνούν πολλές ώρες καθισμένες σε ένα γραφείο. Σήμερα υπάρχει λύση για να απαλλαγείς (ή ανακουφιστείς) από την πονεμένη μέση, και μάλιστα χωρίς να καταφύγεις στο χειρουργικό νυστέρι!
Τα στοιχεία: οκτώ στους δέκα ανθρώπους έχουν εμφανίσει πόνους στη μέση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι η λανθασμένη στάση του σώματος, οι αδύναμοι μύες και το υπερβολικό βάρος. Τα αρθριτικά και η δισκοπάθεια απλά επιδεινώνουν την κατάσταση. Ο κυριότερος ένοχος είναι η ένταση που συσσωρεύεται στην περιοχή του αυχένα και της μέσης, με αποτέλεσμα να προκαλείται μυϊκός σπασμός, ο οποίος προκαλεί φλεγμονή και πόνο.
Βρες λύση με...την Αρωματοθεραπεία:
Η αρωματοθεραπεία μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση, μειώνοντας τους μυϊκούς σπασμούς και τη φλεγμονή που προκαλούν. Μόλις χαλαρώσουν οι μύες και επανέλθει η κυκλοφορία, η φλεγμονή θα μειωθεί. Δοκίμασε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, μια κομπρέσα ή ένα μασάζ με ένα από τα παρακάτω αιθέρια έλαια. Γνωστά για τις αντισπασμωδικές και αντιφλεγμονώδεις τους ιδιότητες είναι τα: περγαμόντο, χαμομήλι, κυπαρίσσι, ευκάλυπτος, γλυκάνισο, λεβάντα, μαντζουράνα, νερολί, μέντα, δεντρολίβανο και σανταλόξυλο.



Βρες λύση με... τη σωστή στάση και κίνηση:
Ο τρόπος που κινείσαι και κάθεσαι στη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά το πρόβλημα. Δοκίμασε να κάνεις μερικές μικρές αλλαγές στις κινήσεις σου:

Α. Απόφυγε να μένεις στην ίδια στάση για πολλή ώρα, είτε καθιστή είτε όρθια, είτε καθισμένη στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Κάνε τακτικά διαλείμματα για να περπατήσεις και να τεντώσεις τους μυς.

Β. Συνήθισε να στέκεσαι ίσια, με τους ώμους πίσω, την κοιλιά μέσα και τα γόνατα χαλαρά.

Γ. Αν περνάς πολλές ώρες της ημέρας όρθια, φροόντισε να φοράς αναπαυτικά παπούτσια και να ξεκουράζεσαι κατά διαστήματα.

Δ. Οταν θέλεις να σηκώσεις ένα βάρος, λύγισε πρώτα τα γόνατα, για να μην κουράσεις τη μέση σου.

Ε. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο στρώμα που κοιμάσαι, το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακό, αλλά ούτε πολύ σκληρό.

Βρες λύση με... μασάζ στην πλάτη:
Κάνε τακτικά μασάζ για να ανακουφίσεις τον πόνο στη μέση και να χαλαρώσεις τους μυς. Για τον χρόνιο πόνο στη μέση που οφείλεται στη λανθασμένη στάση του σώματος, το υπερβολικό βάρος ή την ένταση, μια ζεστή κομπρέσα είναι ιδανική. Τυύλιξε μια θερμοφόρα με μια πετσέτα και άφησέ την στο σημείο που πονάει για 15 λεπτά.
Βρες λύσε με... με Υδροθεραπεία:
Με την υδροθεραπεία μπορείς να αντιμετωπίσεις άμεσα και αποτελεσματικά τους πόνους στη μέση, είτε είναι ξαφνικοί, είτε χρόνιοι. Αν νιώσεις ξαφνικό πόνο στη μέση, μια κρύα κομπρέσα θα σε ανακουφίσει άμεσα και θα μειώσει το πρήξιμο. Τύλιξε μερικά παγάκια σε μια πετσέτα και άφησέ την στο σημείο που πονάει για 15 λεπτά. Επανάλαβε κάθε μία ώρα, ώσπου να υποχωρήσει ο πόνος.
Και το "μαγικό" γιατροσόφι:
Μπορείς να συνδυάσεις την υδρο­θεραπεία με την αρωματο­θεραπεία. Θα χρεια­στείς μια γαβάθα, λίγη διαφανή μεμβ­ράνη και δύο μεγάλες πετσέτες που να καλύπτουν την περιοχή που πονάει.


Υλικά:

4 φλιτζάνια ζεστό νερό

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο από χαμομήλι

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από δεντρολίβανο

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από φασκόμηλο

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας

Στην πράξη:

Α. Ρίξε το ζεστό νερό σε μια μεγάλη γαβάθα και πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια ανακατεύοντας καλά, ώσπου να διαλυθούν.

Β. Μούσκεψε την πετσέτα στο υγρό και στύψτην.

Γ. Τοποθέτησέ την πάνω στο σημείο που πονάςκαι τύλιξε την με τη διαφανή μεμβράνη για να διατη­ρηθεί η θερμοκρασία, και μια δεύτερη στεγνή πετσέτα από πανω.

Δ. Ξάπλωσε με λυγισμένα τα γόνατα για να χαλαρώσει η περιοχή της μέσης και άφησε τη ζεστή κομπρέσα να δράσει για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου