«Συγνώμη εκ των προτέρων για όποιον θα στενοχωρήσω…αλλά ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ κάθε μέρα για τους συνανθρώπους μου. Κοιμηθείτε Ήσυχοι !!»








Συγνώμη εκ των προτέρων για όποιον θα στενοχωρήσω με την παρακάτω δημοσίευση (είμαι σίγουρος ότι, σε αυτή τη χώρα, πάνω απο ένα 20% τέτοιου είδους ανθρώπων δεν είμαστε).

Βράδυ καθαράς...”

Συγνώμη εκ των προτέρων για όποιον θα στενοχωρήσω με την παρακάτω δημοσίευση (είμαι σίγουρος ότι, σε αυτή τη χώρα, πάνω απο ένα 20% τέτοιου είδους ανθρώπων δεν είμαστε). Βράδυ καθαράς δευτέρας και στα Καλά Νερά Μαγνησίας βρίσκεται ο εικονιζόμενος σκύλος χτυπημένος και παρατημένος απο αυτοκίνητο επάνω στο δρόμο. 4-5 άτομα έχουν σταματήσει κοντά στο σκύλο και απλά παρατηρούν (για να τον πάρουν απο τοδρόμο ούτε λόγος, μη λερώσουμε τα χέρια μας). Συμπτωματικά (και ειρωνικά) ο σκύλος βρίσκεται στο οδόστρωμα σε απόσταση ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ 10 μέτρων απο ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ. Ο σκύλος ακόμα αναπνέει με δυσκολία. Παίρνουμε την πρωτοβουλία να μετακινήσουμε το σκύλο εκτος οδοστρώματος, λίγο πιο κοντά στο εικονιζόμενο ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ. Σκέφτομαι πόσο τυχερός είναι ο σκύλος και αμέσως τηλέφωνο στην εν λόγω κτηνίατρο. Καθώς της περιγράφω την κατάσταση και της ζητώ να παρευρεθεί στην έδρα της με σκοπό την φροντίδα του σκύλου εκείνη με ρωτάει 3 φορές αν πιστεύω πως θα ζήσει ο σκύλος (πρόφανως για την κυρία ίσως έχω τέτοιες γνώσεις) και μετά με ρωτά αν θα πληρώσω για τη φροντίδα του σκύλου. Απαντώ πως δε κρατάω χρήματα επάνω μου και πως καλό θα ήταν να έρθει άμεσα ώστε να σωθεί ο σκύλος και συζητάμε για τα υπόλοιπα. Απαντά πως δε μπορεί να κάνει κάτι και εκεί λήγει η συνομιλία μας. Κακώς νόμιζα πως ο σκύλος είναι τυχερός. Κάπου εκεί καθώς άλλοι κτηνίατροι απαντούν στα τηλέφωνα μας (οι κύριοι Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης και Φιλήμων Διαμαντής ήθελαν να βοηθήσουν αλλά ήταν δυστυχώς μακριά, προς τιμήν τους) και άλλοι όχι, ο σκύλος ΕΚΠΝΕΙ στα χέρια μας. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για αυτό που είμαστε, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ κάθε μέρα για τους συνανθρώπους μου, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για τα πτυχία που δίνουμε σε αυτή τη χώρα, χωρίς σε κανέναν να έχουμε δώσει παιδεία ! Καλό σας βράδυ, κοιμηθείτε ήσυχοι !!!!




Κείμενο του Konstantinos Martinos‎ προς την Φιλοζωικη Ομαδα Βολου εκφράζοντας το παράπονο και την αγανάκτηση του για την συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων που συντέλεσαν στο τραγικό αυτό γεγονός. Λυπούμαστε τόσο πολύ για την απερισκεψία μερικών και την αναισθησία κάποιων άλλων. Πόσο πολύ ευχόμαστε να αλλάξει ο κόσμος μας!

Κάντε ένα <> και <<ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ>> το με όσους γνωρίζετε, μην κλείνετε τα μάτια σας…Μην σκέφτεστε ότι η εικόνα αυτή θα χαλάσει την μέρα κάποιου, γιατί αυτός ο κάποιος ίσως αύριο είχε σκοπό να κάνει το ίδιο. Ας τον σταματήσουμε! ΜΑΖΙ!
πηγη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου