Σας ενδιαφέρει – Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε ζεστό νερό με άδειο στομάχι


Σας ενδιαφέρει – Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε ζεστό νερό με άδειο στομάχι
Το νερό είναι το σημαντικότερο στοιχείο της Γης. Χωρίς αυτό θα ήταν αδύνατο να υπάρξει ζωή και να μείνουμε υγιείς.

Είναι σημαντικό να παραμένουμε ενυδατωμένοι και όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Υπάρχουν ωστόσο ακόμα πολλοί που δεν πίνουν αρκετό νερό.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά συμπτώματα: δυσκολία στη συγκέντρωση, κακή αναπνοή και ξηρό δέρμα, ενώ θα πρέπει να ξέρετε ότι ο κανόνας που λέει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα δεν ισχύει πια.

Αντί γι'αυτό, πρέπει να καθορίσετε πόσο νερό πρέπει να πίνετε με βάση το πόσο διψάτε και πόσο ζυγίζετε. Γενικά, πρέπει να πίνετε 28 γραμμάρια νερό ανά ένα κιλό. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που ζυγίζει 70 κιλά πρέπει να πίνει περίπου 1,9 λίτρα νερό, αλλά αυτός είναι ένας γενικός κανόνας.

Αναλόγως με το πόσο ιδρώνετε ή πόσο δραστήριοι είστε, μπορεί να χρειαστεί να πιείτε περισσότερο νερό και φυσικά, αν διψάτε θα πρέπει πάντα να πίνετε νερό.

1. Καλύτερος μεταβολισμός το πρωί

Αν πιείτε ζεστό νερό το πρωί με άδειο στομάχι, ο μεταβολισμός σας θα σας χαρίσει μια έξτρα έκρηξη ενέργειας. Αυτό ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας, χωρίς να καταναλώνετε θερμίδες. Αν σας φαίνεται πολύ βαρετό, μπορείτε να προσθέσετε μια φέτα λεμόνι.

2. Υποστηρίζει την πέψη

Το ζεστό νερό διασπά τα λίπη στη διατροφή σας. Σας βοηθά να χωνέψετε τα λίπη πιο εύκολα, κάνοντας το σώμα σας να δουλέψει λιγότερο. Αν πίνετε ζεστό νερό τακτικά, έχει μακροπρόθεσμα οφέλη στο πεπτικό σύστημα.

 

3. Φυσική αποτοξίνωση

Το ζεστό νερό είναι κατάλληλο για την αποτοξίνωση του σώματος με απαλό και φυσικό τρόπο. Από τη στιγμή που ο μεταβολισμός, η κυκλοφορία του αίματος και η θερμοκρασία του αίματος επηρεάζονται ταυτόχρονα, το σώμα μπορεί να αυτοκαθαρίζεται μέσω του ιδρώτα και των εκκρίσεων.

Πολλά άχρηστα υλικά απομακρύνονται και το σώμα ελευθερώνεται από τους βλαβερούς ρύπους με αυτόν τον τρόπο. Μια φέτα λεμόνι ή λάιμ προσθέτει μια όμορφη νότα και σας χαρίζει ταυτόχρονα βιταμίνη C.

4. Ανακουφίστε τους πόνους περιόδου

Το ζεστό νερό εξασφαλίζει τη δυνατή κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, οι μύες λαμβάνουν περισσότερο αίμα και μπορούν να χαλαρώσουν, ανακουφίζοντας με αυτόν τον τρόπο κράμπες και προωθώντας την γενικότερη ευημερία του σώματος.

5. Γενική ευημερία του σώματος

Το βραστό νερό περιέχει λιγότερα βακτήρια και μπορεί να δυναμώσει τις άμυνες του σώματος. Το ζεστό νερό ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα και προλαμβάνει την συσσώρευση βλέννας και ρινικών εκκρίσεων. Ακόμα και στο φάρυγγα, η βλέννα μειώνεται έτσι ώστε τα βακτήρια να μην μπορούν να εγκατασταθούν.

Το νερό λοιπόν έχει περισσότερες ιδιότητες από όσες νομίζουμε. Δεν είναι μόνο το ελιξίριο της ζωής, είναι μια πραγματική πηγή ενέργειας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου