ΠΕΝΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ που δεν τρώει όλα τα φαγητά

Τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και το ψάρι είναι οι τροφές εκείνες που αποφεύγουν συνήθως τα παιδιά. Αυτές δηλαδή που περιλαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή του. Πώς θα τα πείσετε να τα συμπεριλάβουν στο πιάτο τους ή έστω να τα δοκιμάσουν;

Πρωινό: Όταν αρνείται να φάει το πρώτο γεύμα της ημέρας

Το πρωινό του πρέπει να είναι νόστιμο και φυσικά να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη. Αντί λόγου χάρη για φρουτοποτό ή συσκευασμένο ποτό προτιμήστε φρέσκο χυμό από διάφορα φρούτα ή λαχταριστά smoothies, μια πηγή ασβεστίου και μια πηγή υδατανθράκων. Αποφύγετε γενικά τις τροφές με περίεργη υφή ή αν είναι πολύ ξινές.

Για να φάει φρούτα…

Αν αποφεύγει τα φρούτα, δοκιμάστε να παίξετε με τα χρώματα στο πιάτο του ή να του σερβίρεται σε μορφή χυμού, ο οποίος θα προορίζεται π.χ. για τον σούπερ ήρωα, τον πρωταθλητή κ.λπ.

Για να δοκιμάσει λαχανικά…

Φροντίστε να περιλαμβάνεται σε σάλτσες, σε σαλάτες, σε μικρές πίτσες ή ακόμα και σε χυμούς. Δοκιμάστε επίσης να του τα προσφέρετε με πιο ελκυστικό τρόπο, π.χ. φτιάχνοντας σχήματα με λαχανικά στο πιάτο του.
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρησηΌταν δεν τρώει ψάρι…

Επιλέξτε τα φιλεταρισμένα ψάρια, σερβίρετέ τα σαν κροκέτες ή μαγειρέψτε τα με διαφορετικούς τρόπους για να διαπιστώστε αν προτιμά κάποιον από αυτούς. Αν δεν τρώει καθόλου ψάρι, τότε φροντίστε να το εφοδιάσετε με λιπαρά ω-3, όπως καρύδια.

Όταν δεν τρώει όσπρια…

Προσθέστε τα ρεβίθια ή τις φακές σε σαλάτα ή σε ρύζι, ανακατεύοντας τις γεύσεις και σιγά σιγά δοκιμάστε να αλλάξετε τις αναλογίες.Πηγή: http://www.altsantiri.gr/paidi-kai-goneis/pente-lysis-gia-pedi-pou-den-troi-ola-ta-fagita/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου