Μητέρα γεννάει πανομοιότυπα δίδυμα αλλά 13 ημέρες μετά παρατηρεί πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με το ένα από τα δύο.






Η Laraib, μια νηπιαγωγός από το Πακιστάν, είχε παντρευτεί το σύζυγό της τον Ιούλιο του 2014 και ανυπομονούσαν να ξεκινήσουν τη ζωή τους μαζί. Το 2015, η νεαρή κοπέλα γέννησε δύο υγιέστατα διδυμάκια, αλλά 5 μέρες μετά την γέννα, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν πολύ δυσάρεστη τροπή για το ένα, τον Ibtisam, που ανέβασε υψηλό πυρετό

Οι γιατροί εξέτασαν τον Ibtisam αλλά δεν βρήκαν τίποτα ανησυχητικό. Το παιδί γύρισε σπίτι με την οικογένειά του, αλλά κάποια στιγμή μελάνιασε και κατέρρευσε στα χέρια της μητέρας του. Όσα ακολούθησαν δεν τα περίμενε κανείς…



Η Laraib Faisal, μια νηπιαγωγός από το Πακιστάν γέννησε τα δύο δίδυμα αγόρια της, τον Ιούνιο του 2015. Τα μωράκια ήταν υγιή, αλλά 5 μέρες μετά την γέννησή τους, το ένα από αυτά άρχισε να ανεβάζει πυρετό.



Κι ενώ το ένα μωρό ήταν τελείως καλά, ο Ibtisam, δεν έδειχνε καθόλου υγιής. Οι γιατροί την πρώτη φορά δεν βρήκαν τίποτα ανησυχητικό στο μωρό, αλλά 8 μέρες μετά το μωρό λιποθύμισε και μελάνιασε. Η διάγνωση ήταν τρομερή: μηνιγγίτιδα!



Από εκείνη τη στιγμή ο Ibtisam πάλευε για τη ζωή του και στα πλαίσια της θεραπείας του, το γενναίο αγόρι έπρεπε να υποστεί και παρακέντηση. Το κεφάλι του είχε αρχίσει να πρήζεται λόγω υδροκεφαλίας που παρουσίασε μετά τη μηνιγγίτιδα, εξαιτίας των υγρών που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο.



Το ζευγάρι ξόδεψε όσα λεφτά είχε στη θεραπεία, στις εγχειρίσεις και τις ενέσεις που έπρεπε να κάνουν στο κεφάλι του μωρού. Δεν υπήρχε τίποτα πιο αποκαρδιωτικό για 2 γονείς από το να βλέπουν το ένα μωρό τους να παίζει χαρούμενο και υγιές, ενώ το άλλο υπέφερε.



Όταν πήγε 6 μηνών ο Ibtisam ήταν έτοιμος και για την πιο κρίσιμη επέμβαση, αλλά έπαθε και κρανιοσυνοστέωση. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί καν γιατί τα μάτια του δεν έκλειναν.



“Σαν μητέρα, ήταν το δυσκολότερο πράγμα για μένα, να βλέπω το ένα μωρό μια χαρά και το άλλο να περνάει τόσα,” λέει η Laraib.



Σήμερα, ο Ibtisam είναι 1 έτους και 3 μηνών. Συνεχίζει να διαψεύδει τους γιατρούς και είναι γενναίος. Παθαίνει πολλές κρίσεις μέχρι σήμερα, αλλά είναι γενναίο αγόρι, όπως λέει η μαμά του. “Προσπαθεί να πιάνει το μπιμπερό του με τα χέρια του. Προσπαθεί να μιλήσει και να κουνήσει το σώμα του.” Η νεαρή γυναίκα και ο άντρας της δεν χάνουν ούτε λεπτό την πίστη και την ελπίδα τους.



Ο Ibtisam χρειάζεται να υποβληθεί σε παραπάνω εγχειρίσεις για το κρανίο του και δυστυχώς αυτές οι επεμβάσεις δεν γίνονται στο Πακιστάν. Η οικογένεια θα πρέπει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, αλλά μαζεύουν χρήματα μέσω διαδικτύου. Ευχόμαστε να τα καταφέρει η οικογένεια και το μωράκι τους να έχει τη ζωή που του αξίζει!
diaforetiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου