Πρόστιμο μαμούθ σε νεαρό στη Λαμία για κλωτσιά σε γατάκι


Πρόστιμο επιβλήθηκε και σε επιχειρηματία που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε ένα σκύλο
Δυο πρόστιμα των 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν για δυο ξεχωριστές περιπτώσεις θανάτωσης ζώων στη Λαμία.
Εκτός από τα βαριά διοικητικά πρόστιμα θα ακολουθήσει και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.
Το ένα πρόστιμο των 30.000 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν νεαρό από την Ελάτεια Φθιώτιδας, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο κλώτσησε και σκότωσε ένα γατάκι στο κέντρο της Λαμίας, όπου μαζί με τους φίλους του είχε βγει για διασκέδαση.
Το δεύτερο πρόστιμο αφορούσε ιδιοκτήτη επιχείρησης από τη Λαμία, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2015 φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε ένα σκύλο, εντός περιφραγμένου χώρου ιδιοκτησίας του, στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας.
Τα βαριά πρόστιμα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιβάλλονται από την αστυνομία και στη συνέχεια επικυρώνονται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του νομού.
Να σημειωθεί πως τα πρόστιμα για βασανισμό ή θανάτωση ζώου είναι ιδιαίτερα υψηλά σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία. Αν κάποιος προσπαθήσει να ξεφορτωθεί τα νεογέννητα κουταβάκια ή γατάκια, τότε το πρόστιμο είναι 30.000 ευρώ επί τον αριθμό των μικρών που θέλησε να πετάξει.
Πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη επεβλήθη πρόστιμο 300.000 ευρώ σε κάποιον ο οποίος προσπάθησε να ξεφορτωθεί 10 νεογέννητα κουταβάκια, όπως είπε στη κάμερα η πρόεδρος του Φιλοζωικού Φθιώτιδας Αγγέλα Μπαρτσιώκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου