Ρόδος: Η εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας του Λιμενικού για επίδοξους τρομοκράτες [Εικόνες]




Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση ετοιμότητας του λιμενικού σώματος στο λιμάνι της Ρόδου. Στην άσκηση συμμετείχαν Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του
Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου,  περιπολικό σκάφος και  ναυαγοσωστικό, περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ και του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου,  κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού και της Πολιτικής Προστασίας  Ρόδου, καθώς και δύο  ρυμουλκά του λιμένα Ρόδου.
Το σενάριο προέβλεπε την παρουσία τρομοκρατών μέσα στο πλοίο και την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, με τη σύλληψη του υπόπτου.



Κατά τη διάρκειά της το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρόδου είχε την ευκαιρία να εξοικειωθεί ακόμα περισσότερο με τα καθήκοντα ασφαλείας που του έχουν ανατεθεί, να προάγει το επίπεδο εκπαίδευσής του σε καταστάσεις κρίσεων, να βελτιώσει τους χρόνους ανταπόκρισής του, να εντοπίσει παραλείψεις και να αναπτύξει τη συνεργασία και την επικοινωνία με τους συμμετέχοντες φορείς.


Η άσκηση ετοιμότητας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανέδειξε το επίπεδο εκπαίδευσης των ανδρών, αλλά και τα θετικά σχόλια των παρατηρητών.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου