Ελληνικό Application βάζει ''ΤΕΛΟΣ'' στο κάπνισμα!!!

 
Μια ιδιαίτερα έξυπνη εφαρμογή δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, η οποία πρόκειται να βοηθήσει αρκετό κόσμο που σκεφτεται να κόψει το τσιγάρο ή ακόμα και να το κόψει!


H Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προτείνει το Smokefree  σε όσους θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα , μία τελευταίας τεχνολογίας εφαρμογή για έξυπνα κινητά (smartphones).
Σύμφωνα με το επίσημο site της πνευμονολογικής σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας η ιδέα ανήκει στον πνευμονολόγο  Αλέξανδρος Καλκάνης, ο οποίος σε συνεργασία με την εταιρία λογισμικού ITWorx δημιούργησαν την εφαρμογή.
Συνδυάζοντας την οθόνη του κινητού με αυτή ενός έξυπνου ρολογιού (smart-watch) και χρησιμοποιώντας τεχνικές και μεθόδους της ψυχολογίας, λειτουργεί ως αποτρεπτικό βοήθημα, όταν κάποιος επιθυμεί να καπνίσει.
Η εφαρμογή,  σε υποβάλει σε μια σειρά από « αποστολές» προκειμένου να ενισχύσεις μέσω αυτών τους εσωτερικούς αμυντικούς σου μηχανισμούς, χτίζοντας μια πιο γερή βάση στη μάχη  έναντι του εθισμού.
Συνδυάζοντας την οθόνη του κινητού με αυτή ενός έξυπνου ρολογιού (smart-watch) και χρησιμοποιώντας τεχνικές και μεθόδους της ψυχολογίας , η εφαρμογή αποτρέπει παράλληλα τον χρήστη  από λοιπές  κακές συνήθειες και τον προτρέπει να τις αντικαταστήσει με άλλες.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Κώστα Γουργουλιάνη, «αυτές οι ευρηματικές διαδικτυακές εφαρμογές απευθύνονται κυρίως σε νεότερους καπνιστές που είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα. Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει τη μάχη ενάντια στη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος».
Περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το επιστημονικό υπόβαθρο της εφαρμογής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.smoke-free.eu.
Πηγή:  http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου