Με 90,000 καθάρισε ο Παπαντωνίου με τη γυναίκα του.<Τα σχόλια δικά σας>.
Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες που αφορούσε ποσό 1 εκατ 374 χιλιάδες και 867,82ευρώ που δεν είχαν δηλώσει το Πόθεν Έσχες του το 2009 και αφορούσε χρήματα που βρέθηκαν μέσω της λίστα Λαγκάρντ και ήταν κατατεθειμένα στην τράπεζα HSBC.

Το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση 4 ετών και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή στον καθένα καθώς χρηματική ικανοποίηση στο Δημόσιο, 20.000 ευρώ κατά άτομο.

Σημαντικό είναι ότι όλοι οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιου, ο οποίος ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα του ζεύγους περί αναστολής τέλεσης της ποινής τους και όρισε ότι προκειμένου να μην πάνε φυλακή, ότι θα πρέπει να εξαγοράσουν την κράτηση τους, με 10 ευρώ την ημέρα.

Παράλληλα το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα από τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης ενώ μειοψήφησε ο πρόεδρος που είχε την άποψη ότι πρέπει να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Πρωτόδικα για την ίδια υπόθεση είχε επιβληθεί στο ζεύγος φυλάκιση 4 ετών στον καθένα και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ . Να σημειωθεί ότι για το ίδιο ποσό εκκρεμεί εναντίον τους κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος καθώς είχαν παραλείψει να δηλώσουν τα χρήματα και στη δήλωση της επόμενης χρονιάς 2010, όταν και το αδίκημα αυτό μετατράπηκε σε κακούργημα . Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στις 12 Νοεμβρίου αλλά αναβλήθηκε αορίστως λόγω της απόχης των δικηγόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου