5 Ιουλίου 2015: Η μαύρη μέρα του δημοψηφίσματος - Πως το "ΟΧΙ" των Ελλήνων έγινε "ΝΑΙ" από τον Τσίπρα




Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το δημοψήφισμα (05/07/2015), που έφερε το 62% στο «ΟΧΙ», το οποίο βεβαίως ως άλλος... Χουντίνι, ο Αλέξης Τσίπρας μετέτρεψε εν ριπή οφθαλμού σε "Ναι"...

Τι συνέβη ένα χρόνο πριν;
Να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι έτσι θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, με στόχο μια καλύτερη συμφωνία.
«Δεν έχω κρυφό σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ», τόνισε τότε.
Ως ερώτημα είχε αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών Θεσμών, Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.), Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) η οποία προτάθηκε στις 25 Ιουνίου 2015 και ως αποτέλεσμα είχε την απόρριψη της πρότασης του σχεδίου συμφωνίας με ποσοστό 61,3%.
Ολοι βέβαια γνωρίζουμε, ότι στις 6 του Ιούλη του 1915, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το «ΟΧΙ» μετατράπηκε σε «ΝΑΙ» με εξαίρεση, από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, την άρνηση του ΚΚΕ να αναγνωρίσει αυτήν την απαράδεκτη «διόρθωση» της λαϊκής ετυμηγορίας και διαφωνώντας ριζικά με το κοινό ανακοινωθέν, που εξεδόθη από τα άλλα κόμματα.
Ό,τι δεν επέτρεψε, ο Ελληνικός λαός, δηλαδή να κυριαρχήσει το «ΝΑΙ», το έκανε η σύσκεψη των αρχηγών, που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη λαϊκή βούληση.
Βέβαια, το ερώτημα που έθεσε η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα ήταν παραπλανητικό.
Υποτίθεται ότι το «ΟΧΙ» σήμαινε την απόρριψη της πρότασης του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν αλήθεια.
Η Κυβέρνηση είχε καταθέσει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δική της αντιπρόταση, που και αυτή είχε φορολογικό και μόνο χαρακτήρα.

πηγη








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου