Χρυσός από άνθρακα.




Ρώσοι ειδικοί έχουν μάθει πώς να παράγουν χρυσό από τον άνθρακα. Οι επιστήμονες της περιοχής Αμούρ αναπτύξει μια πειραματική συσκευή που είναι σε θέση να εξάγει μέχρι 1 γραμμάριο του πολύτιμου μετάλλου από έναν τόνο καμμένων καυσίμων άνθρακα.

Οι ερευνητές έχουν μελετήσει τη σύνθεση του άνθρακα από διάφορους τομείς για 15 χρόνια και διαπίστωσαν ότι και τα δύο χρήσιμα και επιζήμια συστατικά αποθέτονται στα φίλτρα καύσης του.

«Σε περίπτωση που η συσκευή παγιδεύσει ακόμα και περίπου μισό γραμμάριο ανά τόνο, το οικονομικό αποτέλεσμα μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό. Μπορεί να κάψει έναν τόνο και να πάρει 1.500 ρούβλια, » Ο Oleg Ageev, Γενικός Διευθυντής του συγκροτήματος Καινοτόμες Τεχνολογίες της Επιστημονικού Κέντρου Αμούρ, είπε.

Η αρχή αυτή βασίζεται σε εκατονταπλάσιο σύστημα καθαρισμού του καπνού που συμβαίνει μετά την καύση του άνθρακα. Το χρυσό συμπύκνωμα που παίρνει ο άνθρωπος από αυτή την διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα για την παραγωγή χρυσού. Η μέθοδος έχει ήδη κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Οι επιστήμονες της Άπω Ανατολής σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την συσκευή τους ήδη από το 2017.

Τώρα το εγχείρημα σκοπεύει να πάρουν μια επιχορήγηση 1,5 εκατομμύριο ρούβλια για βιομηχανική εξόρυξη χρυσού από άνθρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου