Δύο φονικές εκρήξεις έξω από στάδιο στην Κωνσταντινούπολη



Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών τηςΤουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, που όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι.

Tο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik αυξάνει τον αριθμό των νεκρών στους 15 και επιπλέον κάνει λόγο λόγο για 38 τραυματίες. Βάσει των πρώτων στοιχείων, στόχος ήταν ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν ώρες μετά τη λήξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Μπεσίκτας και της Μπούρσασπορ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών τηςΤουρκίας.



Μία από τις εκρήξεις φαίνεται πως την προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας, είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια δηλώσεων που μεταδόθηκαν ζωντανά.

Ο φερόμενος βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά στο πάρκο Ματζκά, δίπλα στο Vodafone Arena, ενώ η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς έξω από το γήπεδο, σύμφωνα με τον Σοϊλού.

Ο Τούρκος υπουργός περιέγραψε την επίθεση ως μια "βίαιη συνωμοσία".

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αχμέτ Αρσλάν με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αμέσως μετά την έκρηξη απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Στις εικόνες που πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου