Φρίκη: “Σώσε με Κώστα, σώσε με” -Φώναζε στον άντρα της ενώ καιγόταν στο αυτοκίνητο
«Σώσε με Κώστα σώσε με». Αυτήν ήταν η σπαρακτική έκκληση της Ασπασίας Μπροτζάκη, της 38χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο στην Πατρών – Πύργου, στο ύψος Λάππα, μέσα στην μοιραία νταλίκα – ψυγείο, μπροστά στα μάτια των παιδιών της και του συζύγου της.
Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην Πατρών Πύργου τη νύχτα της περασμένης Κυριακής ήταν συγκλονιστικές, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα. Ο σύζυγός της Κώστας Ανδριόπουλος είχε ήδη καταφέρει να βγάλει έξω από το φλεγόμενο όχημα τα δύο του παιδιά, ηλικίας 7 και 5 ετών. Πρώτα είχε βγάλει το αγοράκι του και στη συνέχεια το κορίτσι το οποίο μάλιστα είχε και μικρό έγκαυμα στο πόδι.
Επέστρεψε να βγάλει την γυναίκα του. Την άκουγε να σπαράζει δυνατά και να τον καλεί να την σώσει από την φωτιά. Η γυναίκα δεν μπορούσε να κινηθεί. Το ένα της χέρι είχε βγει έξω από την νταλίκα και είχε εγκλωβιστεί, όταν το βαρύ όχημα έγειρε προς την πλευρά της συνοδηγού.
Ο Κώστας είχε ήδη ματώσει στα χέρια του γιατί έσπασε με τις γροθιές του το παρμπρίζ της νταλίκας για να προσπαθήσει να την βγάλει έξω. Έμπαινε και ξανάμπαινε μέσα στο όχημα. Παρά την φωτιά! Άκουγε την γυναίκα του να τον εκλιπαρεί να την σώσει.
«Ένα μαχαίρι ρε παιδιά. Ένα μαχαίρι» ζήταγε απεγνωσμένα. «Αν είχα ένα μαχαίρι θα την είχα σώσει» έλεγε με δάκρυα στα μάτια το ίδιο βράδυ στο νοσοκομείο! Ήταν αποφασισμένος για όλα. Όμως μετά από λίγο όλα είχαν τελειώσει. Έκανε μία τελευταία προσπάθεια να μπει μέσα, αλλά κάποιοι οδηγοί τον κράτησαν. «Έχεις και παιδιά. Θα καείς» του είπαν και τον συγκράτησαν. Ο άνθρωπος είχε καταρρεύσει. Δεν υπολόγιζε τίποτα. Αργότερα στο νοσοκομείο θα διαπίστωναν πως είχε πολλά τραύματα στα χέρια από τα θρυμματισμένα τζάμια, είχε εκδορές στο πρόσωπο, ενώ σχεδόν όλη του η πλάτη ήταν καμένη!
Τα παιδιά ζητούσαν την μητέρα τους. Ο Κώστας Ανδριόπουλος προσπάθησε να τα καθησυχάσει. Τα μετέφεραν στην Αθήνα όπου πλέον μένουν με την γιαγιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου