Θάσος: Πολυμέτωπη και ανεξέλεγκτη η φωτιά – Τραυματίστηκε πυροσβέστης


Κώστας Φιλίδης – Πυροσβέστης, στην προσπάθειά του να κατασβήσει τη φωτιά στα Λιμενάρια της Θάσου, υπέστη σοβαρό κάταγμα, σύμφωνα με πληροφορία που έδωσε στο «Kokkinokavalas.gr» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλος. Ασθενοφόρο τον μεταφέρει τώρα στον Κέντρο Υγείας, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ έχει ζητηθεί να αποσταλεί ασθενοφόρο και από το ΕΚΑΒ Καβάλας.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, η κατάσταση επιδεινώθηκε από το πρωί, και το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού, στην περιοχή της Αλυκής. Σύμφωνα με τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Παπαφιλίππου, που βρίσκεται από το πρωί στο νησί, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, λόγω των πολλών μετώπων της, έχει φτάσει 200 μέτρα από το χωριό του Πρίνου, όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να περισώσουν την γεώτρηση του χωριού, και εκτίνεται σε ολόκληρο το βουνό, πλησιάζοντας τα ορεινά χωριά Καζαβίτι, Σωτήρος, Ραχώνι και Μαριές. Επιχειρούν ήδη δύο αεροπλάνα Καναντέρ, αναμένονται άλλα δύο από την Θεσσαλονίκη, καθώς και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Στο μεταξύ, μεταβαίνουν για βοήθεια πυροσβεστικές δυνάμεις και από όμορους Νομούς, ενώ, λόγω δυνατών ανέμων, έχει κλείσει η πορθμειακή γραμμή Καβάλα-Πρίνος, με αποτέλεσμα η μετάβαση στο νησί να γίνεται μόνο από την Κεραμωτή.
«Η διασπορά είναι μεγάλη και γι' αυτό είναι πολύ δύσκολη η πυρόσβεση», είπε, μιλώντας στο «Kokkinokavalas.gr» ο κ. Παπαφιλίππου, ενώ περιέγραψε σαν «κόλαση του Δάντη» την κατάσταση στον Πρίνο, ο οποίος έχει κυκλωθεί από τη φωτιά και τους καπνούς. Προληπτικά, πάντως, εκκενώθηκαν το Άνω και το Κάτω Καζαβήτι και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.
Υπενθυμίζεται ότι οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην αρχή σε τέσσερα σημεία, σχεδόν την ίδια ώρα, πιθανώς από πτώσεις κεραυνών.
(Στην φωτογραφία η φωτιά στον Πρίνο)
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου