Εγώ μετρώ την εξυπνάδα μου κάθε φορά που παραδέχομαι ένα λάθος. Εσύ;

''



Της Δικαίας Μαραβέλια.

Γυναικεία εξυπνάδα.

Αλήθεια με τι μετράμε το iq μας;

Γιατί στη θεωρία όλες είμαστε αστέρια, με την πράξη τι κάνουμε; Χμμ, το γυναικείο μυαλό, είναι πολύπλοκο.

Πόσες σκέψεις μπορεί να διαχειριστεί;

Εκατοντάδες.

Και ταυτόχρονα να ασχολείται και με δυο τρεις δουλειές, μαγείρεμα, ψώνια, διάβασμα των παιδιών… και δεν τελειώνει ο κατάλογος αυτός ποτέ, πιστέψτε με.

Είμαστε άριστες στις συμβουλές, αυτές που αφορούν τους άλλους. Γιατί στη δική μας υπέροχη ζωή όλα κυλούν ομαλά, τρομάρα μας.

Κοίτα όμως, ναι, υπάρχουν έξυπνες γυναίκες, όπως και αυτές που το προσπαθούν τόσο πολύ, αλλά δε φαίνεται να τα καταφέρνουν.

Για να το δούμε αλλιώς, πόσες από τις φίλες σου ή γυναίκες που γνωρίζεις θεωρείς ότι είναι έξυπνες;

Ακόμα προσπαθείς να μετρήσεις; Είναι δύσκολη η απάντηση.

Βλέποντας γύρω μου, η αλήθεια είναι οτι μπερδεύομαι, κοιτάζω γυναίκες που θεωρούνται επιτυχημένες, πρώτα από τις ίδιες, όταν τις ακούσεις να μιλάνε για τον εαυτό τους και από τον περίγυρό τους.

Όμως μόλις τις βγάλεις από τη γυάλα τους, αυτό που στην ουσία, τις προστατεύει και υποστηρίζει την εικόνα που δείχνουν προς τα έξω, βλέπεις μια γυναίκα που δεν αναγνωρίζεις.

Σαν ένα χρυσόψαρο έξω από αυτήν.

Σπαρταρά, γιατί νιώθει ότι της φεύγει η ζωή.

Φαίνεται ότι είναι σε ξένο περιβάλλον, δεν έμαθε να ζει έξω από τηγυάλα της, δεν της το δίδαξε κανείς.

Μέχρι και το σφιγμένο γέλιο της γίνεται τόσο δυνατό, που δε θυμίζει τίποτα από την καθώς πρέπει προσωπικότητα που έχει όταν φοράει το αυστηρό μαύρο ταγέρ της.

Και ενώ είχε την ευκαιρία να βγει, δεν εκάνε την παραμικρή προσπάθεια να μάθει κάτι από αυτή την εμπειρία.

Έτσι προτιμά την ασφάλεια που της προσφέρει η καλά γυαλισμένη γυάλα της. Είναι όμως και κάποιες που το τολμούν.

Όμως εκεί, μετά το δυνατό σπαρτάρισμα, καταφέρνουν να ξεκλέβουν μικρές αναπνοές, που όμως δεν είναι αρκετές για να τα καταφέρουν. Με την πονηριά τους νομίζουν ότι θα γεμίσει το κενό της άγνοιας που έχουν σε κάποια θέματα.

Οι παραστάσεις που δίνουν είναι χωρίς σενάριο και το κοινό στο οποίο απευθύνονται, αποχωρεί σιωπηλά, ή στην χειρότερη περίπτωση, μην αντέχοντας να ακούν ατάκες που μόνο ευφυΐα δε θυμίζουν, γίνονται έξαλλοι.

Κάποια στιγμή πρέπει να αποδεχτούμε ότι η εξυπνάδα δε μετριέται μόνο με πτυχία.

Εξυπνάδα είναι να μπορείς να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, να ξέρεις να κρίνεις μια κατάσταση, να κάνεις πίσω αν χρειαστεί, να αναγνωρίζεις και την ευφυία άλλων ατόμων.

Μη θαρρείς όμως ότι και η πολλή εξυπνάδα κάνει καλό. Δεν είναι εύκολο για πολλές να διαχειριστούν την αλήθεια, γιατί είναι σκληρή.

Τι εννοώ;

Βιώνεις μια κατάσταση και γνωρίζεις εκ των προτέρων που οδεύει. Τώρα θα μου πεις εξυπνάδα το λες αυτό; Αν παραμείνουμε αμέτοχοι σε μια τέτοια κατάσταση και περιμένουμε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους, αυτό είναι απλά διορατικότητα.

Η εξυπνάδα σου φαίνεται στο πως θα κινήσεις τα νήματα για να μην φτάσεις στο αποτέλεσμα, που δεν επιθυμείς.

Βέβαια για να συμβούν όλα τα παραπάνω σε μια γυναίκα, θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και αυτό το σπάνιο στις μέρες μας που λέγεται κοινή λογική.Επίσης, για μένα πολυ βασικό είναι να σέβεται και να ακούει την διαίσθησή της.

Ξέρεις εγω μετρώ την εξυπνάδα μου κάθε φορά που παραδέχομαι ένα λάθος μου. Εσύ;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου